Mød et par af vores LifeScience lærere

Mød LifeScience lærere og elever

LifeScience klassen har tilknyttet et helt særligt hold af lærere bestående af udskolingslærere og gymnasielærere i et tæt samarbejde. Fælles for dem alle er deres årelange erfaring og ikke mindst deres store passion for life science og deres fag.

Vores LifeScience klasse vil have de samme klassiske fag, som alle andre udskolings- og senere gymnasieelever. Forskellen ligger i, at man over den 5-årige periode kan arbejde meget mere koncentreret om emner, temaer og projekter og allerede fra 8. klasse introducere arbejdsmetoder, som man bruger i gymnasiet. Selvfølgelig skræddersyet til 8. og 9. klasseselever.   

Nedenfor kan du læse mere om et par af vores skønne og dedikerede LifeScience lærere. Til at starte med kommer her et portræt af Jimmy, Bente og Marianne:

Mød Jimmy Burnett Nielsen - Projektlederen og passioneret LifeScience-lærer

Vi er så glade for, at byde Jimmy velkommen til LifeScience-holdet. Ikke alene er Jimmy den mest erfarne leder indenfor konceptet med en gymnasieuddannelse, men han er også gammel NGG´er. Jimmy startede nemlig sin karriere på NGG og blev sidenhen bl.a. rektor på Bagsværd Kostskole og Gymnasium. Nu nyder vi godt af hans årelange erfaring og skønne personlighed og det vil LifeScience-klassen også. Jimmy skal nemlig undervise i faget LifeScience og i det hele taget følge klassen meget tæt.

Alle som møder Jimmy vil beskrive ham som passioneret i alt hvad han gør. Det karaktertræk har han til fælles med de andre LifeScience-lærere, som alle glæder sig meget til at starte uddannelsen op. 

Fun facts om Jimmy: Som mellemnavnet indikerer, så er Jimmy halvt amerikaner. Begge Jimmys voksne børn bor i dag i Californien og familien er i tæt kontakt, til trods for den store geografiske afstand.

Jimmy er faktisk Cand. mag i musikvidenskab og engelsk fra Københavns Universitet. Skulle han studere igen, lokker både Amerikanske studier, Assyriologi eller Teknoantropologi, fordi "de får både mit hjerte til at banke højt og min hjerne til at gå amok" som Jimmy siger. 

Psst....og så er Jimmy en kæmpe Star Wars fan, som billedet tydeligt viser. 

Mød Bente Kühl - vores kreative kemi-kvinde

Bente har været lærer på NGG i næsten 20 år og underviser i musik og kemi og er desuden koordinator og underviser på Music Academy.

"Jeg er glad for at være på NGG, fordi der er højt til loftet, fokus på trivsel, og fordi der er høj faglighed. Jeg sætter faglighed højt, men ser den som afhængig af trivsel og vægter derfor gode oplevelser, smil og grin. Jeg prøver at skabe rammer for et godt læringsmiljø, hvor der er respekt mellem elever og mellem lærer og elever, og hvor man kan udvikle sig fagligt og personligt. Mit håb er at inspirere elever til kaste sig ud i videre uddannelser og få mod og lyst til at engagere sig i løsning af diverse udfordringer i vores samfund; det være sig energiløsninger, udnyttelse af resurser, forbedret sundhed fysisk og psykisk, muligheder for oplevelser af fællesskab, oplevelser med musik mm.

En god dag på NGG er for mig, når jeg har gode oplevelser med elever og/eller kolleger - og det kan heldigvis bestå i meget forskelligt: at se elever samarbejde om at lave et kemieksperiment og få styr på teknik og teori eller opleve elever synge og spille sammen, hvor alle delelementer går op i en højere enhed, giver stor glæde samt en forvisning om, at ”de unge mennesker nok finder ud af det” Det er skønt, når alle er optagede af det, man nu har gang i, og læring gør en forskel."

Fun fact om Bente: Jeg vidste dengang ikke, hvad jeg ville være ”som stor”, - men vidste dog, at jeg i hvert fald ikke ville være gymnasielærer.

Mød Marianne Johansson - vores naturvidenskabelige wizard

Marianne har NGG har haft glæde i rigtig, rigtig mange år - som hun selv siger; "faktisk så længe, at jeg nu er gået hen og blevet gråhåret".

For hende er glæden ved NGG de seje og interessante elever og kolleger, som altid formår at køre god og inspirerende ping-pong på alle niveauer, og at er der højt til loftet.

Hun fortæller selv følgende om en god dag på NGG: "Dialog med både elever og kolleger om stort og småt - om både det faglige og det personlige. Gensidig interesse og respekt. Fedt når planen for dagens undervisning bare falder i hak og eleverne går med et "tak for i dag" og "hvor var det bare spændende". Sjovt at lave eksperimenter i laboratoriet og tage i felten - men også at finde på nye projekter". 

Fun-fact om Marianne: Hendes favoritorganisme er svampe, fordi de er super seje og kan alt. Som man kan se på billedet, har hun faktisk gemt en bolle, hvor der lever svampe på, i biologilokalet i 10 år!

....og så kan vi bryste os af, at Marianne har fået tildelt Novo Nordisk Prisen som årets naturvidenskabelige lærer....sådan!

Hør hvad der forener de kommende LifeScience-elever

Her kan du læse om elevernes begrundelse for, at vælge LifeScience:

”Jeg ser LifeScience for en kæmpe mulighed og for at få nye venskaber med samme interesse for naturvidenskab som mig.” 

”Min drøm med LigeScience er, at lære en masse nye spændende ting, og finde måder at løse problemer rundt omkring i verden.” 

”Hvis jeg kommer ind, så glæder jeg mig, fordi det kommer til at være spændende at få nogen venner som har samme interesser som mig.”