Sproglige studieretninger

Tysk - Fransk - Spansk

Europæiske studier Tysk : Engelsk A – Tysk fortsættersprog A – Latin C

Europæiske studier Fransk : Engelsk A – Fransk fortsættersprog A – Latin C

Europæiske studier Spansk : Engelsk A – Spansk begyndersprog – Latin C

Europæiske studier. Elsker du sprog, og vil du blive bedre til at kommunikere med verden omkring dig? Kan du lide bøger, teater og film? Er du interesseret i andre landes kultur og historie, og er du vild med at rejse? Så skal du vælge en sproglig studieretning!

På Europæiske studier lærer du at kommunikere både mundtligt og skriftligt på to af Europas mest anvendte sprog. Du vil udvikle din sproglige bevidsthed og opleve sammenhængen mellem sprog og kultur. I undervisningen vil du arbejde med mange forskellige slags tekster, teksttyper og medier.

På den sproglige studieretning kommer du til at læse og analysere nye og gamle tekster. I undervisningen vil du også møde ikke-trykte tekster, f.eks. film, nyhedsudsendelser, kunst og podcasts. Du vil diskutere spændende emner inden for kultur, samfund og historie i de pågældende sprogområder. Gennem undervisningen vil du opleve, at du får styrket dine evner til at tale og skrive de to sprog.

Når man arbejder med sprog, skal man også arbejde med et af Europas ældste sprog: latin. Mange moderne sprog stammer direkte fra latin. Latin giver dig et password til at forstå grammatik, sproghistorie, dig selv og den verden, du lever i.

Sammen med din klasse vil du i 2.g komme på en fantastisk studierejse, hvor I vil bruge jeres sprogfærdighed, besøge kulturinstitutioner og undersøge landets samfundsforhold.

En sproglig studieretning er et godt grundlag for uddannelser inden for sprog, kommunikation, kulturformidling og undervisning, og du får gode muligheder for at arbejde internationalt.