Hverdagen i Ællingen

Hverdagen i Ællingen

Det skaber tryghed for børn at have en hverdag med genkendelige rammer og rutiner. De fleste børn trives bedst, når de ved, hvad de kan forvente af hverdagen. Derfor arbejder vi i Ællingen med faste rutiner og struktur hver eneste dag. Det er selvfølgelig det vigtigste, at Ællingen er et trygt og rart sted for børnene at være. Vi har en daglig rutine, der har til formål at skabe struktur for børnene samtidig med, at de udvikler deres nysgerrighed og lærelyst.

Morgenen
Vi skaber altid en stemning af ro og hygge om morgenen. Ro og plads til at sige farvel til mor og far, til at få lidt morgenmad eller lege med kammeraterne.

Frokost
Mandag, onsdag og fredag serverer vi rugbrødsmadder med sundt pålæg og grøntsager, som børnene selv er med til at smøre. Tirsdag og torsdag serveres der varme, mættende og sunde retter.

Eftermiddag
Nogle børn har brug for at krudte af på legepladsen og andre har brug for stilletid. Hver dag har vi ”hviletid”, hvor de børn, der har brug for at slappe af, ligger på madrasser med bløde tæpper og lytter til rolig musik eller en historie. Hver eftermiddag har vi samling med frugt, hvor vi lytter til en historie eller spiller et brætspil.

Mad
Hver dag serverer vi morgenmad, den består af enten cornflakes eller havregryn. Til frokost serverer vi frokostbuffet med rugbrød, mange slags pålæg og grøntsager. Hver mandag og torsdag laver vi en lun ret.

Svømning
Hver tirsdag tager Ællingen i svømmehallen - husk derfor svømmetøj

 

Se vores ugeskema her:

En hverdag i Ællingen med kaninerne

I én af Cirkelhusets mange gårdhaver, findes en sand oase. Små indhegnede gårde med buske og blomster og et stort hønsehus fyldt med minder!

Denne gård er skabt af Louise ”Lulu”, som har været en del af NGG i 23 år og hun elsker fortsat sit job. For Lulu skaber ikke kun plads til ro og omsorg. Hun skaber minder med sine kaniner. Det vidner væggene fyldt med billeder af børn med en kanin i favnen om. Kanin-oasen tiltrækker nemlig både piger og drenge og i alle aldre. Ældre elever kigger ofte ned til Lulu, for lige at sige hej og se til kaninerne.

”Selv når de mest energiske børn med krudt bagi får en kanin i favnen, falder de helt til ro og fokuserer på kaninen. Det er skønt at opleve og en god pause i hverdagen for dem.”

De fleste børn tager det eftertragtede ”kanin-kørekort” hos Lulu og får et fint diplom til minde om deres nye færdigheder. Der er styr på plejen – også takket være alle vores søde elever.

Ællingens nyhedsbrev

Hver måned modtager alle forældre til børn i Ællingen et nyhedsbrev. Ud over den daglige kontakt kan de i brevet læse om store og små bedrifter i dagligdagen i Ællingen.

Her kan du se vores nyeste nyhedsbrev fra maj måned:

Ællingen nyhedsbrev august 2023

Ællingen nyhedsbrev september 2023

Ællingen nyhedsbrev oktober 2023

Ællingen nyhedsbrev november 2023

Se vores fine Stop-motion-film
Ællingerne redder bierne
Vores tema: “Ællingerne redder bierne” handlede bierne og deres trange overlevelseskår i naturen. Hvorfor har de det svært og hvad kan vi gøre for at hjælpe dem? Vi lavede bl.a. “frøbomber” og plantet bi-venlige blomster. Det skulle vores film afspejle. Ællingerne lavede selv alle de ting vi skulle bruge i vores film; de lagde stemmer til og var med til at filme.