Vil du være en mentor for yngre elever?

Bliv seniormentor i Videnskabsklubben
Drømmer du om at være mentor og rollemodel for yngre elever? At motivere og inspirere dem ind i naturvidenskabens verden? Så er du måske vores næste seniormentor i Videnskabsklubben

Som seniormentor er du ansvarlig for at planlægge, styre og gennemføre forløbet i Videnskabsklubben sammen med de andre senior– og juniormentorer.

​Det betyder blandt andet, at du skal præsentere dagens emner og eksperimenter for de yngre elever, som går i Videnskabsklubben.

Du vil, inden forløbet starter, skulle deltage i en heldags workshop i enten København eller Aarhus, hvor du vil blive oplært som mentor, møde de andre seniormentorer, samt gennemgå de aktiviteter I skal igennem i løbet af de syv uger i efteråret, som Videnskabsklubben varer.

I de 7 uger er der Videnskabsklub én gang om ugen i halvanden time efter skole.

Som seniormentor i Videnskabsklubben bliver du frivillig mentor og rollemodel for en gruppe miniforskere (folkeskoleelever fra 4.-6 klasse) og juniormentorer (elever fra 7.-9. klasse).

Du er med til at inspirere og motivere dem gennem sociale og faglige aktiviteter fokuseret på naturvidenskabelige programmer, som Videnskabsklubben har lavet i samarbejde med nogle af Danmarks dygtigste forskere på deres felt. Du opnår kompetencer i læring, formidling og projektledelse, og du får oplevelsen af at være med til at gøre en reel forskel for andre.

Er du interesseret i at blive mentor – eller vil du bare gerne høre mere om mulighederne? Så spørg Marianne Johansson.

Om Videnskabsklubben

Videnskabsklubben blev skabt i 2014 af Rikke Schmidt Kjærgaard og Petrine Wellendorph, begge topforskere på hver deres felt og medlemmer af Det Unge Akademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab. Siden da har Rikke Schmidt Kjærgaard overtaget rollen som administrerende direktør.

Videnskabsklubbens ambition er, at børn fra hele Danmark sammen med Videnskabsklubben skal kunne gå til videnskab, ligesom andre børn går til spejder og fodbold. Deres vision er, at give børn og unge fra alle sociale lag naturvidenskabelig selvtillid og at fremme interessen for STEM og naturvidenskab generelt, hvilket de blandt andet opnår gennem opnåelige rollemodeller og ved at sætte naturfagene ind i en legende fritidskontekst.

Læs mere om Videnskabsklubben her