Hjælp til eksamensangst

Hjælp til eksamensangst

Det er vigtigt for os, at vores studerende får så gode eksamensoplevelser som muligt. Derfor arbejder vi i høj grad med at øve fremlæggelser og vi arbejder med planlægning, således at vores studerende får de bedste forudsætninger for en god eksamensoplevelse. 

Nogle elever vil til trods opleve mindre eller større ubehag op til en eksamen og her står vi naturligvis også klar til at hjælpe:

Hvad er eksamensangst?

Eksamensangst er angst, der opstår i forbindelse med en eksamen eller en anden præstation, hvor man skal bedømmes af andre.

Eksamensangst er overordnet set oplevelsen af ikke at kunne slå til eller være god nok i en præstationssituation. Angsten er ofte ledsaget af tanker og frygt for, at der opstår stærkt ubehagelige eller skamfulde situationer til eksamen.

Typisk vil angsten medføre, at man prøver at undgå både eksamenen og andre situationer, der minder om den forestående eksamen, for eksempel selve eksamensforberedelsen. 

Hvordan hjælper vi her på NGG

Vores lærer og coach Jesper Krone fra NGG´s Task Force Trivsel besøger i starten af et skoleår eleverne på de ældste klassetrin og præsenterer, hvad man kan få ud af et eksamensangst-kursus. Herefter kan du henvende sig til skolen, for deltagelse i kurset. Det koster ikke noget som NGG-elev, at deltage.