Studieture

Studieture

Ud og se med NGG.....

På NGG elsker vi at rejse, undersøge og opleve. Derfor er studieture noget helt specielt hos os.

Umiddelbart efter at du er startet i gymnasiet, inviterer NGG dig på en 3-dages introtur. På turen bliver du rystet godt sammen med dine nye klassekammerater, og ud over sociale aktiviteter vil dine nye lærere stå for at kick-starte din faglige rejse.

En anden af de mest populære traditioner på NGG er skituren i uge 4 til Norge for alle 1.g’ere.

Traditionen går helt tilbage til første årgang fra 1986. Mange elever deltager uden nogensinde at have haft ski på fødderne. Alligevel kommer langt de fleste hjem som skiløbere, der kan tage selv de sværeste pister. På turen får du undervisning ud fra dit niveau, og der kan løbes både alpin, snowboard og langrend. Der afvikles sjove NGG-mesterskaber i slalom og hop, og om aftenen er der hyggelig fællessamling, hvor vi synger og optræder for hinanden.

I 2.g kommer du på en spændende studierejse til en destination, der giver mening i forhold til din studieretning. Vi mener, at motivationen for at udforske, undersøge og lære bliver større når studieturen går til et spændende sted. Typiske destinationer på NGG har været New York, Singapore og Grønland.

I 3.g kan man komme på endnu en studierejse med fx sit samfundsfagshold til Bruxelles, spanskholdet til Nordspanien, latinholdet til Rom eller engelskholdet til London.

Smukke Grønland gjorde et indtryk for livet....

 ”Aldrig har vi set lignende natur. Det lyder som en kliché, men det kan hverken fanges på billede eller forklares, hvor vildt det er.” Sådan beskriver Alberte fra 2.X på NGG´s gymnasium mødet med Grønland, hvor årets studietur foregik.

Både den bjergtagende natur gjorde sit indtryk, men også mødet med lokalbefolkningen i Kangerlussuaq samt et rigt og anderledes dyreliv efterlod eleverne med stor indsigt og respekt for den grønlandske historie og kultur.

Spørger man Alberte fra 2.X, har naturen og dyrelivet gjorde de største indtryk. ”Vi har mødt slædehunde, moskusokser og smagt på den lokale mattak (hvalspæk) og så har vi oplevet nordlys og Indlandsisen – som var en helt unik oplevelse, vi aldrig glemmer.”

Grønland

Varme og smukke Cypern:

...og så er vi ret så glade for vores skiture på NGG: