Science og Talent skole

Science og Talent skole

Alle elever skal udvikles til at nå netop deres fulde potentiale. Derfor tilbyder NGG specielle faglige tilbud til de ekstra ambitiøse og talentfulde elever.

Vores grundskole og gymnasium er et sted for alle, også dig der kan og vil endnu mere. Derfor er der mange tilbud som kan udfordre nuværende og kommende talenter med særlige interesser for sprog, naturvidenskab eller andre af skolens spændende fag. 

NGG deltager også i ”Akademiet for Talentfulde Unge” som du kan indstilles til, hvis du er blandt de fagligt stærke. Følger du modulerne i alle tre af dine gymnasieår, får du et velfortjent diplom udstedt af Undervisningsministeriet. 

Har du en forsker eller opfinder gemt i dig, kan du deltage sammen med andre af landets elever i ”Projekt Forskerspirer” eller ”Unge Forskere”, hvor NGG elever har vundet mange flotte priser. Vi er også medlem af ScienceTalenternes Gymnasienetværk, der giver dig mulighed for at deltage i mange spændende foredrag og projekter, når du kommer i gymnasiet.

Vi ønsker at give tilbud til dig, der er talentfuld og som vil yde en indsats for at blive endnu dygtigere!

Vi har et Science og Talent gymnasium

Igen i år er NGGs gymnasium certificeret som en Science og Talent institution. Det ser på baggrund af, at vi har en klar talentstrategi, som vi gennem flere år og med succes har gennemført her på stedet. Bag certificeringen står Astra - det nationale naturfagscenters talentindsats, Science Talenter. 

For at kunne certificeres forpligter vi os til at have en talentvejleder samt en talentstrategi for gymnasiets samlede talentindsats. Som en del af talentindsatsen deltager elever fra NGGs gymnasium også i en række talentaktiviteter med både universiteter og virksomheder, hvor naturvidenskaben er i fokus. Herudover deltager elever fra NGG hvert år i nationale konkurrencer som Unge Forskere - Georg Mohr - Forskerspirer og Drughunter og nationale events som Forskningens Døgn - Dansk naturvidenskabsfestival - Masseeksperimentet og UNF Sommercamps.

Vores eksterne samarbejdspartnere

Vi samarbejder også med vores egen grundskole i adskillige brobygningsaktiviteter. Vi har desuden udviklet et koncept, Education on Demand, hvor vi tager ud til lokale grundskoler og underviser. Vi er værtsskole for ATU Junior, hvor vi bidrager med undervisning. Vi er også værtsskole for Videnskabsklubben - hvor elever fra nærområdet kommer og bliver undervist af vores gymnasieelever i f.eks. mikrobiologi, biodiversitet og materialefysik.

På billedet her ser I elever på ét af deres mange besøg hos lokale ALK Abelló, som er en global forskningsdrevet medicinalvirksomhed, der fokuserer på forebyggelse, diagnostik og behandling af allergi.

De kreative talenter...

...gjorde en flot tv-debut i december, hvor NGG blev forvandlet til et TV-studie med masser af kameraudstyr, lys, skilte og pynt, da TV2 gæstede skolen ifm. deres YouTube jule-kanal: Universet Direkte 🎞🪐

Vi havde et stort elev-publikum og så lavede Clara og Emily fra 3.G eksperimenter live - med super sjove og selvlysende ting.... 🧠💡

De havde selv designet forsøgene med Marianne, som bl.a. står for vores talentprogrammer her på NGG. 

Den helt særlige....

....er vores egen Kasper Kirkegaard, som i dette skoleår fik den flotte finaleplacering ved Unge Forskerspirer med emnet ”Computational thinking”. Kasper høstede bl.a. stor ros for sin evne til
at tænke i innovative løsninger og skabe netværk. ”Kasper er på alle måder fremtidens pioner, en éner og et godt menneske” lød beskrivelsen fra mentor Marianne Johansson.

Sådan!!

Vi er vilde med naturvidenskab......se nogle af de mange oplevelser, vi har sammen på de naturvidenskabelige linjer her på NGG:

Foredrag
Juhuu vi har mødt vores store idol Andreas Mogensen og blevet meget klogere på SpaceX-rummisionen...
Forskercamp
Vi har været i Sorø på Forskercamp i kemi og fysik....
Videnskabsklubben
Formålet med Videnskabsklubben er, at få flere børn, der er interesserede i naturvidenskab, til at lære og udfolde deres drømme. Her lærer gymnasieelever at undervise og inspirere.
En ægte forskerspire
Nicoline er én af vores forskerspirer. I hendes projekt "Banebrydende, præcis spytprøve til diagnosticering af astma via epigenetisk markør" undersøger hun om man via en spytprøve kan se, om en person har astma eller ej.
Vi rejser....
Vores naturvidenskabelige studieretninger er i Grønland, hvor de bl.a. skal undersøge Indlandsisen....
Videnskabsklubbens senior-team
I Videnskabsklubben underviser Nicolaj, Sebastian og Valdemar yngre elever i biologi og økosystemer gennem bl.a. forsøg, spil og teori. Drengene er enige om, at det er en spændende oplevelse at være med i Videnskabsklubben, og grunden til de i første omgang meldte sig til, var for at prøve at være læreren ved tavlen og undervise andre.
ALK samarbejde
Den store finale hvor biologerne og kemikerne fra NGG præsenterer deres bud på en vaccine mod træpollenallergi for ALKs forskningschef. Der var stor ros til eleverne for deres velargumenterede løsning
Forskerspirer
Lasse-Michael og Michelle går i 2.x, og har i år deltaget i Projekt Forskerspirer, hvor de er gået videre til semifinalen! Deres projekt handler om optimering af menneskers ophold i arktisk kulde, hvor de har taget udgangspunkt i deres studietur til Grønland samt SRO.
Drughunters
I forbindelse med dette års DrugHunters konkurrence fra Lundbeck, har NGGs Kemi A hold lavet nogle flotte projekter om forskellige hjernesygdomme. Grundet holdets deltagelse var det muligt at få besøg af Jan Kehler, som har en organisk-kemisk og biokemisk baggrund fra KU samt har en Ph.D. indenfor medicinalkemi i hjernen fra 1998. Jan holdte et flot foredrag vedrørende skizofreni og hjernens forskellige funktioner og sjove krøller.