En skole med traditioner

Traditioner på NGG

På NGG værner vi om vores traditioner og årlige arrangementer. Vi vægter traditionerne højt, fordi de er med til at skabe sammenhold på tværs af klasser og årgange.

Eleverne skal eksempelvis samarbejde om skuespil, konkurrere mod hinanden i fodboldturneringer, feste sammen til karnevallet eller stable kæmpe arrangementer, som den årlige Julebasar, på benene med alt hvad den indebærer af fiskedamme, spøgelseshuse, tombolaer og madsteder.

Førstehjælp til alle skolens elever

I efteråret 2023 har vi netop færdiggjort vores store førstehjælpsprojekt i samarbejde med Dansk Røde Kors. Det er faktisk det største af sin art i Danmark: 1200 elever har modtaget livreddende førstehjælpsundervisning skræddersyet til deres alder. 

Vi er så stolte af alle vores elever og meget glade for samarbejdet med Røde Kors Lyngby-Taarbæk, som vi agter at gentage hvert andet år her på NGG. 

Vi mener nemlig, at det ikke kun er vigtige faglige kompetencer vores elever tilegner sig, men også vigtige menneskelige kompetencer, nemlig at vi skal passe på hinanden. Både kammeraterne i skolen, men også mennesker generelt. Som rektor Thomas Thrane siger: "Det er vigtigt at handle, når man møder et andet menneske i nød". 

Den 1. november 2023 fejrede vi afslutningen på vores fine førstehjælpsforløb med en samling i vores store hal. Her fik vi fint besøg fra Dansk Røde Kors´ generalsekretær Anders Ladekarl, som erklærede, at "Nu er I alle blevet en del af Røde Kors" og det er vi glade og stolte over. 

Nedenfor er billeder fra kurserne og fejringen: 

De mindste kan også gøre en forskel
Vores allermindste "ællinger" var dygtige til førstehjælp og fik "reddet" lederen af Ællingen Maria.
Frie luftveje i 7.A
Det var en del af det tre timer lange kursus på 7. årgang
Ja det er hårdt arbejde...
..at give hjertemassage, men det kan redde liv....
De største instruerer gerne...
Tak til alle 2.- og 3.gerne som agerede førstehjælpsinstruktører på vores aktivitetsdag.
En øjenåbner....
Nødhjælpsrationer og renset vand smager muligvis ikke så godt, men eleverne fandt det forbløffende, at en lille kiks kan redde liv....
Fejring skal der til...
..når 1200 elever er fælles om målet: "Vi skal passe på hinanden".....
Tak til...
Røde Kors Lyngby-Taarbæk, til Generalsekretær for Dansk Røde Kors Anders Ladekarl og til de frivillige samaritter og vores førstehjælpsinstruktører....I har været fantastiske!

NGG Årbog 2022-2023

Hvert år udfærdiger vi en årbog her på NGG. Her tager vi et kig på skoleåret, der er gået og vi reflekterer over vigtige emner. Ved at læse vores årbog, får du et godt indblik i, hvilken type skole, NGG er. 

Her kan du finde årbogen fra 2022-2023.

NGG traditioner

Her er et udpluk af nogle af NGG´s mange mindeværdige traditioner
Forårskoncerten
Julebasaren
Andebanko
Pink Shirt Day
Lucia
Fastelavn & Halloween

Studenterdimissionen er noget særligt for alle....

Uddannelsesleder Peter Laursen har været ansat på NGG i mere end 30 år og har dermed sagt farvel til mange hundrede studenter fra NGG. 

Vi har derfor spurgt Peter, hvorfor lige præcis studenterdimissionen på NGG er noget ganske særligt:

"For mig finder én af årets bedste traditioner sted på skoleårets sidste dag under studenternes dimission. Vi synger sammen med de unge studenter og klapper, når de velfortjent får overrakt deres studentereksamensbevis. Men herefter kommer en helt særlig NGG-tradition: Alle de studenter, der har gået på NGG siden 0. klasse, kommer på scenen og får overrakt et NGG-krus. Nogle år er det en tredjedel af studenterne såvel STX´ere og HF´ere. Det er noget helt særligt at se dem stå på scenen på deres sidste skoledag på NGG efter så mange år. Vi har kendt dem og deres familier i 12-13 år og vi håber, at summen af de mange traditioner, vi i fællesskab har haft, har bundfældet sig i den særlige NGG-ånd og dannelse, ”som ikke kan forklares og kun kan opleves”.