Velkommen til 0. klasse på NGG

Velkommen til 0. klasse på NGG

En helt særlig begyndelse

At starte i 0. klasse er begyndelsen på et langt og begivenhedsrigt skoleliv, der vil forme dit barn på mange måder. Ikke kun skal de over de næste mange år tilegne sig en masse faglige færdigheder, men de skal også formes som mennesker; det vi her på NGG kalder dannelse. 

Rejsen starter allerede i 0. klasse og det er her, at vi er med til, at lægge et meget vigtigt og livslangt fundament, i samarbejde med jer forældre. Derfor har vi fokus på et tæt forældresamarbejde, hvor den enkelte elev´s udvikling og trivsel er i fokus. Herudover er NGG kendt for sine mange traditioner, som vores elever oplever og deltager i igennem alle skoleårerne. De involverer også forældre, lærere og selv gamle elever, som ofte kommer tilbage til skolen med egne børn og deltager. Vores traditioner skaber minder og det syntes vi er vigtigt og dannende. Om det er den store forårskoncert, julebasaren eller Pink Shirt day, så oplever NGG´s elever den værdi en tradition skaber for den enkelte og fællesskabet, de er en del af. 

Når man er den mindste...

...så kan en hver skole godt føles stor og lidt uoverskuelig. NGG er Danmarks største private skole og det giver mange muligheder. Dog er det vigtigt, at de mindste føler sig helt trygge på skolen. Derfor har vi skabt en lille gård- og haveoase til dem, så de kan lege og udvikle sig i fred og ro de første par år. Vi tror på stabilitet, struktur og masser af omsorg, for det giver børnene ro til at udvikle sig i den fart den enkelte har brug for.

Juhuu første skoledag for 0.klasseseleverne
3.G´erne byder velkommen med flagparade
Hyggelig velkomst i NGG gården
..med kaffe og hygge til forældrene
Pladserne er gjort klar
Så skal der laves fine navneskilte til døren
Hver eneste elev bydes velkommen
Stolte små skoleelever

Så blev det første skoledag for årgang 2023

Vores søde nye 0. klasse-elever har nu hul på et spændende kapitel i deres liv. Starten på et langt skoleliv venter forud og her på skolen drømmer vi om først, at sige farvel til vores elever, når studenterhuen sættes på hovedet. Heldigvis gælder det for mange elevers vedkommende først efter 13 års skolegang her i Cirkelhuset.

Vores rektor Thomas Thrane holdt først og fremmest en tale til de nye elever og beroligede dem med, at de nok skulle få en masse legekammerater, spændende oplevelser og en skoletid fyldt med gode traditioner. Til forældrene blev der sat ord på den vigtige rejse, deres barn nu begiver sig ud på. En dannelsesrejse, hvor de både får en masse færdigheder, men også lærer, hvad det vil sige at være en god klassekammerat samt en del af et fællesskab, som kan give dem værdi resten af livet.

Netop fællesskabet blev særligt markeret på første skoledag med en særlig NGG-tradition. Her blev alle de mindste elever nemlig modtaget af skolens ældste elever fra 3.G på NGG´s gymnasium med en velkomst-flagparade. En af skolens mange traditioner, som de små elever vil opleve år efter år og selv blive en del af. Til sommer danner de mindste elever nemlig selv flagparade, for at hylde studenterne, når de skal have studenterhuen på hovedet efter sidste eksamen.

”Skolelivet handler ikke kun om at tilegne sig faglige færdigheder, men i den grad også om at skabe værdier og stærke minder. Vi mener, at traditionerne er med til at danne vores elever. Alle NGG-elever kender f.eks. til flagparaderne og de elsker, at være en del af dem og hylde hinanden. I dag er en stor dag for vores nye 0.klasser. Det ønsker vores 3.g-elever at være med til at fejre og det synes vi kun er helt fantastisk”, reflekterer Thomas.

Spørger man Nicolaj fra 3.X er det kun naturligt, at de ældste byder de yngste velkommen. ”Jeg har selv været med til at flage for studenterne, siden jeg var fire år og gik i mini-forskolen og til sommer er det endelig min tur til selv at opleve NGG-flagparaden. Derfor var det også helt naturligt for os 3.G´ere at byde 0. klasserne velkommen på samme måde.”

Nu starter et endnu et nyt skoleår og her på NGG glæder vi os til at følge de mindste elevers udvikling og alle de nye oplevelser, som venter dem.

Hvorfor skal du overveje NGG til dit barn?

I området her findes der heldigvis flere gode skoler, at vælge imellem. Så hvorfor overveje en privatskole og hvad kan NGG, som andre ikke kan?

Vi spørger ofte vores forældre, hvorfor de valgte NGG til deres barn og svarerne har været enstemig: De ønsker ikke kun et solidt fagligt fundament til deres barn; en skole med ro, struktur og dygtige lærere. De ønsker også den ekstra dimension, som gør NGG til noget særligt: De ønsker, at der skabes minder, der er med til at danne deres barn. Minder som vi ved, har været med til at forme de mange tusinde elever, der har gået på NGG´s gange gennem årerne. Vores traditioner er kun vores og fås ikke andre steder. De gør, at vores elever vokser op i et særligt fællesskab og med et menneskeligt fundament, som beror på vilje, viden og værdier. NGG´s tre nøgleord.

Vi modtager mange elever fra andre skoler i skoleårene fra 5. klasse. Forældrene ønsker et højere niveau af faglighed og de ønsker mere stabilitet. Det er NGG kendt for og det vil vi fortsat værne om. Derfor syntes vi, at du skal overveje vores 0. klasse og give dit barn nogle rigtig gode forudsætninger fra starten af deres skoleliv.