Faglig fokus

Faglig fokus

På NGG tror vi på talent. Og vi ved, hvordan det bedst vokser og udvikler sig. Både inden for sport, musik, sprog eller naturvidenskab. Alle elever skal løftes til toppen af deres potentiale, så de får mulighed for at skabe deres egen fremtid. Det er vores mål, og det er i høj grad vores kultur. Så på NGG ser vi ikke grundskolen som en færdig uddannelse, men som en forberedelse til videre uddannelse.

Hos os begynder gymnasiet derfor i udskolingen. Lærere fra gymnasiet og grundskolen samarbejder i det daglige, hvilket betyder, at begge parter kender de faglige krav i begge afdelinger – og ikke mindst elevernes faglige behov og baggrund.


Ofte vil en klasse på NGG faktisk have en gymnasielærer i et eller flere fag. Det faglige niveau bliver højere, og overgangen fra grundskolen til gymnasiet eller HF bliver betydelig nemmere for eleverne. For de er godt forberedt.

NGG´s unikke program: GymCamp: Allerede fra 8. klasse bliver eleverne præsenteret for tankegange og metoder, som de vil få brug for på en ungdomsuddannelse. Et godt eksempel er GymCamp, som er projekter, eleverne skal udarbejde med vejledning fra både egne lærere og gymnasielærere. Det er en arbejdsform, som de ofte vil møde i gymnasiet, og som de derfor har stor fordel af at lære allerede i udskolingen. Vi mener, det er vigtigt, at vores elever bliver udfordret i udskolingen.

Når elever starter i 7. klasse er de grundlæggende færdigheder på plads, og de har lært, hvordan det er at gå i skole. Lærerne kan derfor i højere grad fokusere på det faglige, ligesom mange elever
begynder at interessere sig særligt for bestemte områder og fag.


På NGG tilbyder vi derfor mange valgfag inden for sprog, IT, naturvidenskab, sport og kreative fag. Og det er alene elevernes ønsker, der afgør, hvilke fag vi opretter. Det synes vi giver bedst mening.

Lektiecafe

NGG tilbyder naturligvis også lektiecafé, men i modsætning til andre skoler er det et tilbud, som vi mener, kun elever og forældre kan beslutte, om de vil gøre brug af. Det er altså helt frivilligt på NGG, om en elev ønsker at gå i lektiecafé efter skole.

NGG-talent-profil: Mød Mimi Nielsen, som har en forsker i maven...

Kan fibre fra juletræer have afgørende betydning for vores sundhed?        

Mimi har altid været interesseret i naturvidenskab og har deltaget i flere naturfaglige messer, arrangementer og konkurrencer. Nu har hun vundet guld ved årets Unge Forskere Junior. En national forskningskonkurrence for elever i grundskolen med særlig interesse indenfor naturvidenskab, teknologi eller formidling.

En 80-siders rapport og et video-pitch til dommerpanelet er frugten af flere måneders arbejde, hvor Mimi har undersøgt en ny, billig, let tilgængelig og bæredygtig kilde til kostfibre og præbiotika – nemlig juletræer. Det unge talent har undersøgt, hvordan fibre fra juletræerne påvirker og udnyttes af vores tarmmikrobiom på en gavnlig måde og i sidste ende have afgørende betydning for vores sundhed – dette kan være alt fra depression og indlæringsevne til fedme og hjertesvigt.

Udover Mimi´s klasse, som har heppet på hende hele vejen igennem konkurrencen, har også NGG´s rektor Thomas, hendes naturvidenskabs-mentor på skolen Marianne Johansson samt hendes egne lærere hjulpet og motiveret Mimi igennem hele forløbet. 

Tilbud på NGG: Akademiet for Talentfulde Unge

NGGs elever har mulighed for at deltage i Akademiet for talentfulde unge, der tilbyder elever i 8. klasse at være med i projektet Junior Talent. Junior Talent er et tilbud til fagligt stærke elever, og
det er med til at give eleverne i udskolingen ekstra udfordringer.