NGG´s trivselsprogram

Task Force Trivsel
Respekt - Omsorg - Mod - Tolerance

Disse fire værdier kender alle elever på NGG.

Vi arbejder nemlig med dem hver eneste dag. I klasselokalet, i skolegården og når eleverne skal danne venskaber udenfor skolen. Vi bruger værdierne i vores arbejde med Mary Fondens værktøjer, som er integreret i skolens trivselsarbejde på alle klassetrin. 

Hvert år afholder vi desuden vores særlige Pink Shirt Week, som involverer alle skolens elever. Den tradition kan du læse mere om nedenfor.

Trivsel er nemlig forudsætningen for ethvert barns sociale, emotionelle og faglige udvikling og derfor har vi udviklet et forebyggende trivselsprogram, vi kalder Task Force Trivsel. Programmet er tilegnet alle elever, deres forældre og lærerne på skolen. Vi kalder dem for NGG fællesskabet. Alle har individuelt ansvar for hinandens og egen trivsel og her kan du læse mere om vores indsatsområder i Task Force Trivsel-planen.

Hvad er Pink Shirt Day

Hvert år i august fejrer vi Pink Shirt Day på NGG. Det er en helt unik tradition, som samler alle elever og lærere på hele skolen. Det er over 1200 børn og 160 lærere! På Pink Shirt Day betyder sprog og alder ikke noget og elever fra både vores internationale og danske afdelinger, fra Ælling til gymnasiet mødes med en fælles besked: Vi tror på de fire værdier i vores fællesskab på NGG. 

Alle elever og lærere bærer lyserødt tøj på dagen og det har en særlig årsag:

I byen Nova Scotia, Canada arrangerede tre teenager og deres venner i 2007 en demonstration i sympati for en yngre dreng, som blev mobbet i skolen, fordi han havde en pink t-shirt på. Teenagedrengene uddelte pink t-shirts til alle drenge på skolen og med den aktion blev mobningen gjort til skamme og traditionen udviklede sig til et internationalt fænomen med over 180 landes involvering den dag i dag.