Hjælp til eksamensangst

Hjælp til eksamensangst

På NGG har vi gode erfaringer med, at træne vores elever i at planlægge og fremlægge deres faglige projekter. Vi har prøveeksaminer fra 7. årgang og dermed er NGG-elever godt rustet til deres afgangseksaminer i 9. klasse. De har nemlig dannet sig en masse vigtige erfaringer i årerne op til.

Det er ikke unormalt, at vores elever føler spænding eller nervøsitet op til en fremlæggelse eller eksamen, men hvis de føler mere ubehag eller decideret eksamensangst, så kan det være en god ide, at få lidt hjælp, så man får en god oplevelse med, at fremlægge for andre. 

Hvad er eksamensangst?

Eksamensangst er angst, der opstår i forbindelse med en eksamen eller en anden præstation, hvor man skal bedømmes af andre.

Eksamensangst er overordnet set oplevelsen af ikke at kunne slå til eller være god nok i en præstationssituation. Angsten er ofte ledsaget af tanker og frygt for, at der opstår stærkt ubehagelige eller skamfulde situationer til eksamen.

Typisk vil angsten medføre, at man prøver at undgå både eksamenen og andre situationer, der minder om den forestående eksamen, for eksempel selve eksamensforberedelsen. 

Hvordan hjælper vi her på NGG

Vores lærer og coach Jesper Krone fra NGG´s Task Force Trivsel besøger i starten af et skoleår eleverne på de ældste klassetrin og præsenterer, hvad man kan få ud af et eksamensangst-kursus. Herefter kan eleven, i samråd med forældre, henvende sig til skolen, for deltagelse i kurset. Det koster ikke noget som NGG-elev, at deltage.