Mediefag

Mediefag

I mediefag arbejder du med levende billeder.

Du får derfor du kendskab til det grundlæggende filmsprog (terminologi) i forbindelse med analyse af film- og tv-produktioner.

Teoretisk arbejder du i dybden med billed- og lydside, dramaturgiske principper og fortælleforhold ved bl.a. at se film- og TV-citater fra forskellige fiktions- og faktagenrer, men du lærer også at omsætte teorien til praksis ved selv at lave medieproduktioner.

SÅDAN ARBEJDER VI

Du vil skifte bekendtskab med forskellige undervisningsformer, da mediefag både er et teoretisk og et praktisk fag.

Fordelingen mellem det teoretiske og praktiske arbejde er ligeligt vægtet.

Hvor du i fagets teoretiske del i høj grad vil møde klasseundervisning og gruppearbejde som arbejdsformer, hvor du fx vil skulle analysere udvalgte film- og tv-produktioner, er den praktiske dimension i højere grad et projektarbejde, hvor du sammen med dine klassekammerater skal lave en selvstændig medieproduktion.

DET LÆRER DU

I fagets teoretisk-analytiske del lærer du at kunne forholde dig kritisk til film- og tv-produktioner ved at bruge filmsprogets terminologi.

Her arbejder du bl.a. med næranalyse (shot-to-shot-analyse), hvor de levende billeder undersøges indstilling for indstilling, men du vil også skulle se produktionerne på et mere overordnet niveau, hvor du bl.a. undersøger dramaturgi, genretræk m.fl..

I den praktisk-kreative del lærer du igennem faserne præproduktion, produktion og postproduktion bl.a. at bruge optage- og redigeringsudstyr og at lave en medieproduktion sammen med andre – herunder at udarbejde synopsis og storyboard.

DET KAN DU BRUGE FAGET TIL

I mediefag lærer du først og fremmest at arbejde sammen med andre om at kommunikere og at være mediebevidst.

Det kan du bruge på rigtig mange uddannelser, fx inden for kommunikation, medier, tv, film, kultur og politik.

Alle fag i de gymnasiale uddannelser er beskrevet i læreplaner. Find oversigter over læreplaner, vejledninger samt de tilknyttede fagkonsulenter her

Mediefag B: Dette fag indgår som et specifikt adgangskrav på bestemte videregående uddannelser.