Oldtidskundskab

Oldtidskundskab

EMNER VI ARBEJDER MED

Oldtidskundskab er et obligatorisk fag på C-niveau på STX-uddannelsen. I oldtidskundskab arbejder vi med oversatte tekster fra den græske og romerske oldtid med hovedvægt på Grækenland i klassisk tid. Teksterne kan f.eks. være: en politisk tale, en retstale, et skuespil, kærlighedsdigte, heltedigte, historieskrivning, filosofiske dialoger, breve osv.

Vi arbejder også med arkitektur, skulptur eller maleri fra den græsk-romerske oldtid. Uanset om vi fordyber os i litterære tekster eller i konkrete, antikke bygninger, sætter vi materialet ind i en større kontekst for at undersøge og forstå, hvordan den græsk-romerske oldtid har haft og stadigvæk har betydning for europæisk kultur og kunst.

SÅDAN ARBEJDER VI

Undervisningen er opdelt i flere undervisningsforløb, hvor antikke tekster nærlæses, analyseres, diskuteres og perspektiveres i klassen og i grupper. Vi arbejder også projektorienteret, digitalt og med udgangspunkt i moderne problemstillinger. Undervejs vil der i undervisningen være forskellige mundtlige og skriftlige præsentationer.

 DET LÆRER DU

Du lærer det antikke græske og romerske menneske og samfund at kende ved at analysere og fortolke oversatte tekster og forholde dig til væsentlige begreber og tanker i de behandlede tekster samt uddybe moderne problemstillinger gennem læsningen.

Du får også kendskab til væsentlige sider af antikkens kunst, historie, filosofi, samfund og kultur og lærer at se antikkens betydning for den senere europæiske kultur.

Alle fag i de gymnasiale uddannelser er beskrevet i læreplaner. Find oversigter over læreplaner, vejledninger samt de tilknyttede fagkonsulenter her